Φυσικό αέριο

Tι είναι το φυσικό αέριο;

Το φυσικό αέριο αποτελείται από υδρογονάνθρακες σε αέρια μορφή, εκ των οποίων κυρίως μεθάνιο σε ποσοστό άνω του 90%. Είναι δε ελαφρύτερο από τον αέρα και δεν είναι τοξικό αφού δεν περιέχει μονοξείδιο του άνθρακα. Στην φυσική του κατάσταση είναι άοσμο αλλά για την ασφάλεια των καταναλωτών εμπλουτίζεται με μια χαρακτηριστική οσμή για να γίνεται αντιληπτό σε περίπτωση διαρροής. Κίνδυνος δεν υπάρχει εφόσον έχουμε εξαερισμό στους χώρους όπου λειτουργούν συσκευές αερίου. Επιπλέον υπάρχουν ειδικές βαλβίδες ασφαλείας και συστήματα ανίχνευσης διαρροών ώστε να είναι ασφαλές ακόμα και σε περίπτωση ισχυρού σεισμού ή φθοράς στην εγκατάσταση.

Γιατί να επιλέξω φυσικό αέριο;

  • Το φυσικό αέριο αποτελεί αποδεδειγμένα την πιο οικονομική μορφή ενέργειας, έως 44% εξοικονόμηση στη θέρμανση σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης και ως 70% εξοικονόμηση στο μαγείρεμα και το ζεστό νερό σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα.
  • Το φυσικό αέριο είναι πολύ εύκολο στη χρήση του, είναι διαθέσιμο όποτε το χρειάζεστε κάθε στιγμή μέσα από το εγκατεστημένο δίκτυο. Δεν χρειάζεται να το παραγγείλετε και πληρώνετε πάντα μόνο όσο καταναλώνετε. Η μέτρηση της κατανάλωσης γίνεται με ακρίβεια σύμφωνα με τις ενδείξεις του μετρητή. Σε αντίθεση με το πετρέλαιο που εξοφλείται κατά την παραλαβή του, η πληρωμή των λογαριασμών του φυσικού αερίου πραγματοποιείται μετρά την κατανάλωσή του.
  • Με το φυσικό αέριο δεν απαιτείται εγκατάσταση δεξαμενής ενώ απαλλάσσεστε  από τις δυσάρεστες οσμές και τα υπολείμματα του πετρελαίου.
  • Η καθαρή καύση του φυσικού αερίου εξασφαλίζει μειωμένο κόστος συντήρησης συσκευών και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους.
  • Η χρήση του φυσικού αερίου έχει ευεργετικά αποτελέσματα και στο περιβάλλον. Η καύση του δημιουργεί την μικρότερη ρύπανση σε σχέση με τα λοιπά συμβατικά καύσιμα, συμβάλλει περιορισμένα στο φαινόμενο του θερμοκηπίου αφού παράγει μικρότερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με το πετρέλαιο και δεν προκαλεί όξινη βροχή καθώς δεν περιέχει καθόλου θείο.

Πως μπορώ να το αξιοποιήσω για οικιακή ή επαγγελματική χρήση;

Φυσικό αέριο στη κεντρική θέρμανση πολυκατοικίας

Η μετατροπή κεντρικής θέρμανσης με πετρέλαιο σε πολυκατοικία ή μονοκατοικία σε κεντρική θέρμανση με χρήση φυσικού αερίου είναι μια πολύ απλή διαδικασία και γίνετε αντικαθιστώντας τον καυστήρα πετρελαίου με καυστήρα φυσικού αερίου. Δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση εξωτερικά αλλά ούτε και εσωτερικά αφού χρησιμοποιείται η ίδια εγκατάσταση θέρμανσης.

Αυτονομία διαμερίσματος με φυσικό αέριο

Η αυτονομία θέρμανσης διαμερίσματος γίνεται με την τοποθέτηση ατομικού λέβητα με ενσωματωμένο καυστήρα στο μπαλκόνι ή σε κάποιο άλλο χώρο του σπιτιού. Η συσκευή τοποθετείται στον τοίχο, έχει πολύ μικρές διαστάσεις και καλύπτει τις ανάγκες της θέρμανσης και του ζεστού νερού χρήσης. Η παροχή φυσικού αερίου στο διαμέρισμα γίνεται με εξωτερική εγκατάσταση που ξεκινάει από το μετρητή και φτάνει μέχρι τον ατομικό λέβητα αερίου. Εάν το διαμέρισμα διαθέτει αυτόνομη θέρμανση απαιτείται  η σύνδεση του λέβητα με το σημείο διανομής, κολλεκτερ. Στην περίπτωση που το διαμέρισμα διαθέτει παλαιού τύπου κατακόρυφο σύστημα θέρμανσης τότε πρέπει να εγκατασταθεί εσωτερικά νέο  σύστημα σωληνώσεων  και  να συνδεθεί με τα σώματα.

Ποιες είναι οι εργασίες που αναλαμβάνουμε;

Αναλαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την εγκατάσταση φυσικού αερίου, την μελέτη από αδειούχους μηχανολόγους μηχανικούς και την κατασκευή της εσωτερικής σας εγκατάστασης που ξεκινά από τον μετρητή που εγκαθιστά η ΔΕΠΑ Αττικής και καταλήγει στον λέβητα και στην καπνοδόχο. Με την ολοκλήρωση του έργου η ΔΕΠΑ Αττικής επιθεωρεί τις εγκαταστάσεις πριν τη σύνδεση με το φυσικό αέριο.

Ποιες είναι οι διαδικασίες σύνδεσης;

  • Αίτηση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου.
  • Σύναψη συμβάσεων διανομής και παροχής φυσικού αερίου.
  • Τοποθέτηση μετρητή και εσωτερικής εγκατάστασης.
  • Έλεγχος εσωτερικής εγκατάστασης και ενεργοποίηση.

Καλέστε μας τώρα στο 6973069277 για ένα ραντεβού στον χώρο σας για μία
ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

φυσικο αεριο